woensdag 14 december, 2022

Bouwberaad Bergen

Op woensdag 14 december 2022 heeft het Bouwberaad Bergen plaatsgevonden in het Gemeentehuis Heiloo.

Krista Walter, bestuurder Kennemer Wonen en lid Kopgroep Woon Gangmaker en Yvonne Roos-Bakker, wethouder ruimtelijke ordening en wonen gemeente Bergen heetten de deelnemers welkom. Krista Walter lichtte het programma toe.

Andre Fictoor, senior beleidsmedewerker Beleid en Vastgoed, presenteerde een overall beeld van de plancapaciteit en de (regionale) woningbouwprogrammering. Tanne van Nispen, projectmanager, gaf een update over de actualiteiten van het Centrumplan. Patrick Monincx, projectleider samenwerken in de keten onder de omgevingswet, legde uit hoe het werken met de omgevingstafels / intaketafels functioneert.

Er volgde drie pitches met als doel ervaringen en kennis te delen met betrekking tot het versnellen van de woningbouw. Een introductie werd verzorgd door Sebastiaan van Zoelen, vastgoedontwikkelaar De Geus Bouw en lid Kopgroep Woon Gangmakers. Rob van de Pas, reflector en independent business consultant Vlieg Advies Groep, verzorgde de eerste pitch over de actuele situatie van de woningmarkt in Bergen. Marjolein Schoeman, ontwikkelmanager Kennemer Wonen, verzorgde de tweede pitch over het project Parck de Beeck. En Stephan Plezier, projectleider De BUCH, verzorgde de derde pitch over het project Delversduin in Egmond. 

Het bouwberaad werd afgesloten met de rondvraag wat we van elkaar kunnen leren en welke ervaringen uitgewisseld kunnen worden.