dinsdag 21 februari, 2023

47 Woningen in dorpshart Uitgeest

In het dorpshart van Uitgeest is gestart van de bouw van 47 levensloopbestendige huur- en koopwoningen. Het project is ontworpen en wordt ontwikkeld door architecten Leendert Steijger van M3 Architecten en M3 Projectontwikkeling. Behalve nieuwbouw omvat het project de herontwikkeling van de Witte School die in een hoek van het plangebied staat.

De bebouwing is geplaatst in een U-vorm en kent afwisselende gevels, die zijn geïnspireerd op de historische architectuur in het centrum van het dorp. De nieuwbouw bestaat uit 25 koop- en 14 huurappartementen, daarnaast worden in de Witte School nog eens 8 woningen gerealiseerd. Het plan voorziet tevens in ondergrondse parkeergarage, laadpalen en een fietsenstalling.

Vernieuwing van het centrum
Het plan voor de zogeheten bibliotheeklocatie maakt deel uit van de vernieuwing van het centrum van Uitgeest. Verder komen er onder meer een sportzaal (ontwerp: Slangen + Koenis Architecten), twee kindcentra (beide ontworpen door Weeda Architecten) en een woon-zorggebouw. De door M3 ontworpen en ontwikkelde woningen moeten eind 2024 klaar zijn.